Blue Cruise Turkije.

Wanneer ik tijdens een adviesgesprek Turkije zeg, schieten mensen massaal in de paniek! Turkije is onrustig en levensgevaarlijk. Oké misschien gaat het er niet altijd aan toe zoals wij denken dat het moet. Maar als je het mij vraagt is dat in Nederland niet anders. En daarom nu even de aandacht op een reis naar Turkije.

Gulet.

En dan heb ik het niet over een week all-inclusive uitgestrekt op je bedje in een groot resort. Maak een cruise langs de Turkse Riviera. Een compleet verzorgde cruise op een gulet. Een gulet is een motorjacht van hout speciaal voor cruises langs de Egeïsche kust. Je kunt er eten, slapen en genieten van de zon. Er is een kapitein en een kok aan boord die goed voor je zorgen, en er is vaak maar plek voor 16 tot 18 personen. Het is dus eigenlijk een soort van privéjacht.

Baaien, eilanden en vissersdorpjes!
Vaar langs baaien en eilanden waar je anders nooit zou komen tijdens een vakantie Turkije. De kapitein en bemanning kennen de prachtige omgeving als geen ander. Je kijkt je ogen uit. En het eten aan boord is niet alleen een lust voor het oog!
Zorg ervoor dat je volgende hotspots niet mist, en vraag de kapitein vooral te stoppen op de volgende plaatsen. (wat de mogelijkheden zijn hangt natuurlijk af van de route).
Houdt er tijdens deze cruise rekening mee dat je met name langs kleine vissersdorpjes vaart.
De baai voor Ekincik, ga voor een excursie over de Dalyan Rivier tot aan Dalyan. Waarschijnlijk één van de mooiste plekken van Turkije. In dit gebied vind je een heel bijzondere schildpad genaamd Caretta Caretta. Wil je nog wat souvenirs kopen, dan is het visserdorpje Turunc de juiste plaats! Wat is die geur? Dat zijn de modderbaden van Dalyan, oke het ruikt niet erg lekker je huid heeft nog nooit zo lekker aan gevoeld.

What's for dinner!?
De Turkse keuken heeft meer verassingen dan je denkt. De Turkse Pizza in Turkije is het allerlekkerste en Baklava met hele hete sterke koffie HMMM om je vingers bij af te likken. 
De Egeïsche kust, het Saint Tropez van Turkije. 

Marmaris word vergeleken met Monaco. Er liggen grootse jachten in het havengebied, heel indrukwekkend! Ga een dagje shoppen of bezoek het kasteel van Marmaris. 


Neem contact op

Daisy Walkabout, Daisy Naipal is zelfstandig ondernemer en aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel lid van ANVR (5471) en SGR (3642). U boekt en betaalt aan United Travel (KvK nummer 59901152).