Italië, Puglia!

Vroeger als kind gingen we vaak op vakantie naar Italie. Het Gardameer om precies te zijn. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel gesproken over het nieuw ontdekte Puglia. Helemaal onderin Italië in de hak van de laars. Puglia boordevol gemoedelijke stadjes en fijne stranden.

Volgens velen de plek voor een ideale combi van strand, en cultuur en bovenal lekker eten. Puglia leent zich goed voor een autorondreis. Er heerst hier een levendige sfeer, het voelt hier alsof alles klopt en dit komt mede door de temperatuur en de heerlijke pasta.

Bezoek de volgende stadjes;
Alberobello, Gallipoli, Locorotondo, Ostuni, Lecce, Polignano a mara en Matera.
Deze plaatsen hebben allemaal iets eigens maar vooral de antieke pleintjes vallen hier op. Wanneer je een echte cultuursnuiver bent dan wil je hierheen. Veel oude gebouwen en kleine musea.

Tijd voor een bijzondere stranddag?
Bagno Marino Archi it is! Hier zijn de strandbedjes op terrassen tegen de klif aangebouwd. Het uitzicht is hier dan ook te gek. In het hoogseizoen is het erg druk maar de spectaculaire baai Poligano a Mare is een duikje waard. Indien je, je graag tussen de locals wend dan moet je strandje in Otranto bezoeken. In tegenstelling tot veel andere stranden is dit een zandstrandje.
Ben je liever “alleen” dan raad ik je Dune di Campomarino Beach in Maruggio op te zoeken.

Accommodaties:
Verblijf in boerderij of landhuizen ook wel Masseria genoemd, dit is erg typerend voor Puglia. Iedereen is welkom om te blijven logeren in de tot B&B omgetoverde verblijven. Heb je al een ander verblijf, dan kun je ook gewoon alleen komen eten. En dit is van harte aan te raden.
De Masseria bekend onder de BN’ers is niet goedkoop maar enkel een etentje hier brengt al een onvergetelijke ervaring. Masseria Torre Coccaro is een stukje omrijden meer dan waard.
Voor de aller aller allerlekkerste antipasta moet je zijn bij Masseria Cotugno.

Must visit!
Misschien heb je er al eens van gehoord, Bari. Zoek je deze plek op google dan lijkt het niet zo spectaculair. Maar echt! Het centrum biedt een boel geschiedenis en is een doolhof van kleine, smalle straatjes. Porto Cesaro is ook nog zeker de moeite waard. Neem het pontje dat op en neer vaart naar de kleine strandeilandjes vlak voor de kust.

Kortom.
In Puglia vermaak je, je twee weken lang zonder moeite. 

 
 
 

Neem contact op

Daisy Walkabout, Daisy Naipal is zelfstandig ondernemer en aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel lid van ANVR (5471) en SGR (3642). U boekt en betaalt aan United Travel (KvK nummer 59901152).