Vakantie in eigen land: de 5 beste plaatsen om te watersporten in Nederland

Geschreven door Baukje Beers, Gastblogger van Daisywalkabout en eigenaar van Travelwithbaukje

Friesland
Als ik denk aan Friesland, dan denk ik aan valk varen. Deze provincie barst van de leuke
watersportdorpjes, en een favoriet plaatsje is daarom eigenlijk niet te kiezen. Als je al een beetje kanzeilen, dan is een valkje huren een super leuke vakantiebesteding. Vaar van dorp naar dorp over de kleine meertjes en slootjes die Friesland rijk is en geniet van een rustgevende vakantie. Ben je niet zo van een valk? Geen zorgen, want aan de Noordkust van Friesland en de grote meren in het binnenland zijn voldoende andere watersport activiteiten te vinden. Een leuke plek voor de avonturier is Makkum, waar je bij Surf & Sail Makkum kan suppen, windsurfen, catamaran zeilen en kitesurfen. Een ander leuke watersportplaats in Friesland is Sneek. Het Sneekermeer is gigantisch en biedt iets voor iedereen, of je nu aan het strand wil liggen, zeilen of suppen. Daarnaast is het stadscentrum super leuk en ligt de stad ook nog eens centraal in Friesland. Benieuwd wat je nog meer kan doen in Friesland? Dit zijn de leukste dingen om te doen in Friesland.

Biddinghuizen
In Flevoland vind je ook verschillende plekken waar watersport centraal staat. In het zuiden vanFlevoland vind je het Veluwemeer en Wolderwijd. De omstandigheden zijn hier veel gunstiger voord e ontspannen watersporter dan op het Markermeer en IJselmeer, en is daarom een ideale plek voor een vakantie in Nederland. Biddinghuizen ligt langs het veluwemeer, en hier vind je Zeilschool de Randmeren. Overnachten kan op Flevostrand Molecaten, waar je zelfs een klein strandje tot je beschikking hebt. Bij de zeilschool kan je zeilboten en sloepjes huren en Sup-yoga uitoefenen. Als dat niet ontspannen is, dan weet ik het ook niet meer. Benieuwd wat je nog meer kan doen in Flevoland? Dit zijn de leukste dingen om te doen in Flevoland.

Bruinisse
Het Grevelingenmeer in Zeeland is de ultieme watersport locatie en als kind voeren wij vaak langs de vele schattige eilandjes die je kan vinden in de buurt van Bruinisse. In de avonden sliepen we bij het kampvuur en overdag zwommen we in het zoute water. Er is veel ruimte, waardoor je in de omgeving dagen kan doorbrengen.

Brouwersdam
De Brouwersdam, jaarlijks de locatie van het bekende festival Concert At Sea. Dit heerlijke
langgerekte strand is ideaal voor windsurfen, en daarom staat het strand altijd vol met enthousiaste watersporters. Bij Centerparks Port Zelande kan je heerlijk luxe overnachten en het ligt oploopafstand van het strand. Een bezoek aan het dorp Ouddorp kan dan ook niet aan het lijstjeontbreken, een schattig dorp aan het strand. Dit dorp wordt normaal overspoeld door Duitsevakantiegangers, maar wellicht is het deze zomer wat rustiger.

Hoek van Holland
Last but not least, aan de westkust van Nederland kan je ook heerlijk watersporten. Ook golfsurfenwordt hier veel gedaan, wat in veel plaatsen in Nederland niet echt mogelijk is. Langs het strand rondde Hoek van Holland en Scheveningen kan je op veel plekken een surfboard huren en een drankjedoen. De stranden zijn langgerekt en steden liggen dichtbij als je behoefte hebt aan een korte stedentrip. Bezoek bijvoorbeeld Den Haag, Rotterdam of Delft.

Online boeken

Bij Daisy Walkabout Vakanties heb je een grote verscheidenheid aan accommodaties in Nederland.

Je boekt jouw vakantie gemakkelijk via de onderstaande button. Je boeking wordt ondergebracht bij United Travel en de afhandeling? Die doen wij voor jou.